Levend verlies

Terug

Podcastserie over terugkerende gevoelens van verdriet en rouw bij ouders van een kind met een beperking of chronische aandoening en hun naasten.

In een aantal afleveringen komen ook specifiek verhalen naar voren rondom kinderen met EVB+.

In de 15de aflevering praten Edith Raap en Minke Verdonk met Wim Goossens. Wim is docent en trainer ouderbegeleiding, groepsdynamica en groepswerk en vader van een zoon met verstandelijke beperking en autisme. In deze podcastaflevering introduceert hij het doolhofmodel als metafoor voor de vaak onoplosbare vragen en het blijvend verdriet waar ouders voor staan. ‘Je vindt de uitgang wel, maar dat kost tijd’. Ook vertelt hij hoe de ouder en hulpverlener ieder vanuit hun eigen expertise gelijkwaardig kunnen samenwerken. Het helpt als de hulpverlener én de ouder naar hun eigen oordeel en houding kijken.

In de 29ste aflevering van de podcast serie levend verlies, praten Edith Raap en Minke Verdonk met Mariëlle Bruntink. Marielle is moeder van Eva van 19 jaar, die sinds haar 14e niet meer thuis woont. Ze praten met haar over deze ingrijpende stap, de aanloop er naar toe en de uitwerking er van op de verschillende gezinsleden.


Initiatiefnemers: Edith Raap, Minke Verdonk

Zie link