Waar de helden zijn

Terug

Een documentaire over het leven met een kind met EVB+. Vier mensen, één gezin. Arne, Marike, Bieneke en Jons. Het stormt in het hoofd van Jons, hij stormt door het huis. Hoe groter hij wordt, hoe moeilijker het is om thuis voor hem te zorgen. Op zijn zevende nemen zijn ouders de moeilijke beslissing om hem in een instelling te laten wonen.

Hoe voelt dit als ouder? En hoe heeft de zus van Jons dit allemaal ervaren?

De interviews, video’s uit het familiearchief en de theaterscènes uit de voorstelling Lastige Ouders vertellen samen het verhaal van Jons, van zijn ouders en zijn zus. Waar de helden geeft op eerlijke en indringende wijze een unieke inkijk in dit gezin.

De documentaire vormt een onderdeel van een interactief programma ‘Knap Lastig’. Dit programma werd gemaakt in vervolg op de succesvolle theatervoorstelling Lastige Ouders. Naar aanleiding van de documentaire wordt een gesprek gevoerd, als gelijkwaardig onderdeel van het programma. Hier krijgen de aanwezigen de gelegenheid om hun verhaal te doen. Het onderdeel wordt afgestemd met de opdrachtgever zodat het programma inhaakt op de situatie van de opdrachtgever, haar doelgroep en doelstelling.

Filmmaker: Ange Wieberdink

Kijk hier voor meer informatie over de documentaire

Kijk hier voor meer informatie over het programma ‘Knap Lastig’