Actie-onderzoek sociale innovatie landpark Assisië

07 maart

Terug

Landpark Assisië van zorgorganisatie Prisma is een bijzondere buitenplaats in Noord-Brabant; al ruim 100 jaar krijgen mensen met een verstandelijke beperking hier de benodigde zorg. Het Landpark is momenteel volop in ontwikkeling. Het was reden om te onderzoeken hoe bewoners die veranderingen mede vorm kunnen geven middels een actie-onderzoek, ook wel praktijkgericht onderzoek genoemd.

De centrale vraag in het ‘Actie-onderzoek sociale innovatie op Landpark Assisië’ is hoe democratisch samenleven vorm krijgt. Op Landpark Assisië is de leefwereld van de bewoners het uitgangspunt. Maar hoe kom je erachter hoe iemand zijn of haar leven ervaart als diegene zich niet met woorden kan uitdrukken? En hoe betrek je zo iemand dan bij kwesties waar hij of zij nauwelijks besef van heeft? Om te zorgen dat er ook op dit vlak sprake van participatie is. De onderzoekers keken hoe dit tot stand gebracht kan worden.

Met de uiteindelijke rapportage, geschreven door Laura Mudde en Gustaaf Bos, hebben Prisma en betrokken overheidspartners aanbevelingen in handen voor praktijkverbetering.

Lees verder op zorgethiek.nu

Lees verder in de Klik

Download het rapport hier