Denk mee over begeleiding van mensen met EVB+

02 april

Terug

Ben jij een verwant van iemand met een EVB+, of werk je als professional met mensen met een EVB+? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Een goede relatie tussen mensen met een EVB+ en zorgprofessionals bepaalt mede de kwaliteit van leven. We weten echter nog niet hoe een goede zorgrelatie ontstaat, en welke factoren hierbij belangrijk zijn. Met het onderzoek “EVB+ in beeld!” gaan we op zoek naar deze factoren. Verwanten en professionals hebben veel kennis over deze factoren. Graag gaan we met verwanten en professionals in gesprek in een focusgroep om deze kennis over werkzame factoren te bundelen.

Wat is een focusgroep?

In een focusgroep discussieert een groep mensen over een bepaald onderwerp. In dit onderzoek is het onderwerp de zorgrelatie tussen mensen met een EVB+ en hun begeleiders. Het doel van de focusgroep is om de werkzame elementen in deze zorgrelatie in kaart te brengen. De groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers. De onderzoeker begeleidt de discussie door vragen te stellen of opdrachten te geven aan de groep. Focusgroepen worden op 23 mei (Utrecht), 6 juni (Hoogeveen), 20 juni (Tilburg of Eindhoven) en 27 juni (Nijmegen) georganiseerd.

Deelnemen aan een focusgroep?

Lijkt het je leuk om deel te nemen aan een focusgroep of heb je vragen, neem dan contact op met Rianne Simons (junior onderzoeker) via rsimons@pluryn.nl of 0634465059. Let op, professionals kunnen alleen deelnemen wanneer zij werken binnen een organisatie die is aangesloten bij het kennisplatform EVB+. Graag ontvangen we aanmeldingen uiterlijk 1 mei.