Even voorstellen... Onderzoekers Blik op EVB+

12 april

Terug

Onderzoekers Blik op EVB+

Wij zijn Lotje Wouters, Romee Smith en Heleen Otters en zijn vierdejaars studenten van de opleiding SPH aan de HAN in Nijmegen. Wij doen onderzoek naar de beeldvorming over mensen met een ernstige verstandelijke beperking met moeilijk verstaanbaar gedrag (EVB+). Met ons onderzoek willen wij een bijdrage leveren aan een positief en correct beeld van deze mensen met EVB+. Dit onderzoeksproject is een samenwerkingsproject van het Kennisplatform EVB+ en het Lectoraat van de HAN. Op 11 en 20 maart hebben wij kennis gemaakt met een aantal deelnemers aan het Kennisplatform EVB+.

Wij onderzoeken wat professionals motiveert om te werken met de doelgroep EVB+. Dit doen wij door zes individuele interviews af te nemen met professionals van drie verschillende organisaties aangesloten bij het Kennisplatform. De uitkomsten van deze interviews verwerken wij in een validerende enquête. Deze enquête wordt uitgezet bij de aangesloten organisaties. Zo kijken wij of hun meningen en ervaringen ook gelden voor andere leden van organisaties binnen het Kennisplatform EVB+

De afgelopen weken hebben wij de zes interviews afgenomen. Wij vroegen deze zes respondenten een foto mee te nemen die hun band met doelgroep beschrijft. Achter iedere foto schuilt een persoonlijk verhaal. Sommige foto’s spreken voor zich zoals deze hieronder. De verhalen en foto’s maakten veel indruk op ons.

De komende twee maanden zijn we actief bezig met dit onderzoek. Wij kijken erg uit naar het eindresultaat!

Wil je contact met de onderzoekers mail dan naar onderzoekblikopevb@hotmail.com