Klankbordgroep onderzoek EVB+ in Beeld!

23 april

Terug

De eerste bijeenkomst

Op donderdag 11 april stonden de koekjes, koffie en thee klaar voor de leden van de klankbordgroep van het onderzoek “EVB+ in Beeld!”. Het is de allereerste bijeenkomst van de klankbordgroep in Utrecht.

In deze groep zitten verwanten, begeleiders, ervaringsdeskundigen, clusterleiders, managers, gedragsdeskundigen en MBO en HBO docenten. Allemaal mensen die betrokken zijn bij mensen met EVB+. De leden van de klankbordgroep gaan met de onderzoekers in gesprek over het onderzoek. Zij bespreken de voortgang van het onderzoek en geven hun mening en advies aan het kernteam. Ook geven de leden van het klankbordgroep hun mening wat er beter of anders kan aan het onderzoek. Zij houden het kernteam als het ware een spiegel voor.

Van kennismaken naar het onderzoek

Tijdens de eerste bijeenkomst maken de leden eerst kennis met elkaar. Daarna vertellen de onderzoekers over het onderzoek. Ouders, broer, begeleiders, docent, clusterleider, gedragsdeskundige en ervaringsdeskundige luisteren aandachtig. In drie kleinere groepjes wordt er vervolgens met elkaar gesproken over het onderzoek. Wat vinden de leden van de klankbordgroep ervan? En wat willen zij de onderzoekers meegeven?

‘Ik hoop dat dit onderzoek meer harten warmt, want dit is gewoon een heel mooi vak.’

De aanwezigen vertellen veel en er wordt druk gediscussieerd met elkaar. Ook al hebben zij elkaar net ontmoet er worden persoonlijke verhalen verteld, ervaringen en gedachten gedeeld. Het voelt fijn om ervaringen te delen en herkenning bij elkaar te vinden. Bijzonder om mee te maken. De betrokkenheid onder de leden is groot. Iedereen blijft de komende jaren dat we werken aan het onderzoek graag meedenken. Dat blijkt ook meteen uit het voorstel om dit jaar nog twee bijeenkomsten te houden.

‘Er zijn in 50 jaar tijd al veel stappen gezet, kijk maar eens hoe we hier met elkaar aan tafel zitten.’

Vervolg

De volgende bijeenkomsten van de klankbordgroep zijn op donderdag 19 september en donderdag 12 december.