Mini-special Documentaire - Waar de helden zijn

23 juni

Terug

Op maandagmiddag 5 juli 2021 organiseert Begeleiding à la carte van Volwaardig leven een online bijeenkomst plaats waarin we de documentaire ‘Waar de helden zijn’ laten zien. Deze documentaire gaat over het gezinsleven met een zorgintensief kind en de overgang naar een zorgorganisatie.

We zien het leven van Jons en hoe Arne, Marike en Bieneke daarmee omgaan. Hoe voelt het voor een ouder om een zorgintensief kind uit huis te moeten plaatsen? En hoe heeft Bieneke, de zus van Jons, dit allemaal ervaren? De documentaire bestaat uit scènes uit de voorstelling Lastige Ouders, interviews en video’s uit het familiearchief. 

Na het zien van de documentaire gaan we met elkaar in gesprek over wat de documentaire voor jou betekent en wat jou raakt. Er is ook de mogelijkheid om samen met elkaar en met vertegenwoordigers van het ministerie van VWS in gesprek te gaan. Bijvoorbeeld over de mogelijke veranderingen die wenselijk zijn in de toekomst om zo betere zorg te bieden aan kinderen zoals Jons. En om beter samen te werken met naasten en hen te ondersteunen.

Meer informatie