Symposium 'De mens blijven zien'

08 januari

Terug

Op dinsdag 19 maart 2023 organiseert het Kennisplatform EVB+ het symposium ‘DE MENS BLIJVEN ZIEN’. Een symposium voor iedereen die professioneel en/of persoonlijk betrokken is bij mensen met een Ernstige Verstandelijke Beperking en Moeilijk verstaanbaar gedrag (EVB+).

Tijdens het plenaire ochtendprogramma lichten we het thema ‘DE MENS BLIJVEN ZIEN’ in de zorg voor mensen met EVB+ toe. Floortje Scheepers vertelt over de mens als een ingewikkeld wezen en over het accepteren van complexiteit. Karel de Corte gaat in op de kracht van verbinding: niet alleen goede zorg, ook een hechte relatie met de cliënt, het netwerk en met je collega’s verhoogt de levenskwaliteit van mensen met EVB+. Het plenaire programma wordt afgesloten door Marike van Weelden en Pieter Tiddens met een preview van hun voorstelling ‘Zus van broer’, een familieverhaal over broers en zussen van kinderen die speciale zorg nodig hebben.

In de middag volg je drie sessies. Je kunt kiezen uit uiteenlopende sessies rond verschillende thema’s. Na afloop van het symposium kun je de kennis direct toepassen in je dagelijkse praktijk. Kijk op de website van Congressen Met Zorg voor een toelichting op het programma en geef je op!