Symposium EVB+ in de context

08 februari

Terug

Op vrijdag 1 februari vond het symposium EVB+ in de context plaats in de ReeHorst in Ede. Wij kijken terug op een zeer geslaagde dag! De grote opkomst benadrukt de behoefte aan de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten, ervaringen en kennis te delen.

Carmen van Bussel opende het symposium waarna zij de bezoekers meenam in het belang van goed blijven kijken en luisteren naar mensen met EVB+. Zij benadrukte dat professionals een belangrijke rol spelen in het leven van mensen met EVB+ en hun naasten: “De context, dat zijn wij!” Vervolgens gaven de onderzoekers van EVB+ in beeld! een inkijkje in de startfase van het onderzoek.

Tijdens 4 workshoprondes verzorgden professionals 22 workshops. Vele verschillende onderwerpen die te maken hebben met de de context van mensen met EVB+ passeerden de revue. Zo is gesproken over huisvesting, samenwerking met verwanten, innovatieve meetinstrumenten in onderzoek. Ook is er geoefend met weerbaarheid en omgaan met stress. Vele onderwerpen op een dynamische dag! Voor een sfeerverslag in beeld kun je op de symposium pagina terecht.