Onderzoek 'EVB+ in beeld!': deelnemers gezocht

07 april

Terug

Het onderzoek ‘EVB+ in Beeld’ van Kennisplatform EVB+ is in volle gang. Er lopen op dit moment twee deelprojecten. Voor beide deelprojecten zijn we nog op zoek naar deelnemers!

Onderzoek naar patronen van spanning en biofeedback

Spanning beïnvloedt de bejegening van begeleiders naar cliënten, en dit kan spanning en gedrag van cliënten beïnvloeden. In het onderzoek EVB+ in beeld! wordt daarom gekeken naar de patronen van spanning bij begeleider en cliënt. Daarnaast wordt er gekeken naar de invloed van biofeedback op de spanning van de begeleider.  

Biofeedback is een methode waarbij lichaamssignalen met sensoren gemeten en teruggekoppeld worden. Je spierspanning, je manier van ademen, je hartslag en de temperatuur van je hand geven bijvoorbeeld aan of je gespannen of ontspannen bent. Tijdens de metingen zie je wat er in je lichaam gebeurt en hoe dit is te beïnvloeden. 

We zijn op zoek naar begeleiders die aan dit onderzoek willen meedoen.

Wil je meedoen? LEES VERDER

Scholing ontwikkelen in de praktijkgroep EVB+

Vanuit het onderzoek EVB+ in beeld wordt scholingsaanbod ontwikkeld voor (toekomstige) professionals. Eind april gaat de praktijkgroep EVB+ in beeld van start. Begeleiders van mensen met EVB+ uit  6 verschillende organisaties, gaan met elkaar eerdere onderzoeksresultaten vertalen naar scholingsaanbod en/of een handreiking. Materiaal dat geschikt is voor (toekomstige) professionals die werken met mensen met een ernstige verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag.  

We zijn nog op zoek naar begeleiders die aan deze onderzoeken willen meewerken.  

Wil je meedoen? LEES VERDER