Meer onderzoek

Meer onderzoek

Er zijn verschillende grote onderzoeken gedaan rondom mensen met EVB+ die interessant zijn om te volgen. Sommige onderzoeken zijn al afgerond. Andere onderzoeken zijn nog gaande.

Ook binnen de organisaties en vanuit onderwijsinstellingen zijn verschillende onderzoeken gaande rondom mensen met EVB+. Het betreft in ieder geval de volgende onderwerpen.

Mocht u aanvullingen hebben, dan horen we dat heel graag.

Onderzoek ‘Blik op EVB+’

In juni 2019 studeerden 3 studenten Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen af met het onderzoek ‘Blik op EVB+’. Het onderzoek gaat over de motivatie van begeleiders van mensen met EVB+ en het effect op het aantrekken en behouden van medewerkers in de zorg. In de kennisbank vind je het onderzoeksrapport en een interview met Jessica. Jessica staat op de kaart hierboven. Want naast het opleveren van het onderzoeksrapport ontwikkelden de studenten een product: de ‘maak jij het verschil’ ansichtkaart. Deze kaart wordt verspreid bij alle aangesloten organisaties van het platform.

Ben je nieuwsgierig naar de kaart, zou je deze in oplage willen ontvangen? Neem dan contact op met de coördinator van het platform door een mail te sturen naar info@platformevbplus.nl. Dit onderzoek was een samenwerkingsproject van het Kennisplatform EVB+ en het Lectoraat Ethiek van Verbinding met Mensen met een Verstandelijke Beperking.

Gewoon Bijzonder: Nationaal Programma Gehandicapten

Het Nationaal Programma Gehandicapten Gewoon Bijzonder wil betere zorg en ondersteuning realiseren voor mensen met een verstandelijke beperking, meervoudige beperking of niet-aangeboren hersenletsel. ZonMw organiseert en regisseert het programma. Het onderzoek EVB+ in beeld! is één van de onderzoeken die binnen dit programma wordt uitgevoerd. Naast dit onderzoek zijn er meerdere netwerken die onderzoek doen. Alles over die netwerken en de onderzoeken vindt u op het Kennisplein Gehandicaptensector.