Overige onderzoeken

Overige onderzoeken

Er worden momenteel meerdere onderzoeken gedaan die interessant zijn om te volgen. Deze onderzoeken gaan bijvoorbeeld over factoren die van invloed kunnen zijn op de kwaliteit van bestaan voor mensen met een ernstig verstandelijke beperking. Op deze pagina houden we de ontwikkelingen bij op het gebied van (wetenschappelijk) onderzoek. Een aantal voorbeelden die we alvast noemen zijn:

Onderzoek ‘Blik op EVB+’

In juni 2019 studeerden 3 studenten Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen af met het onderzoek ‘Blik op EVB+’. Het onderzoek gaat over de motivatie van begeleiders van mensen met EVB+ en het effect op het aantrekken en behouden van medewerkers in de zorg. In de kennisbank vind je het onderzoeksrapport en een interview met Jessica. Jessica staat op de kaart hierboven. Want naast het opleveren van het onderzoeksrapport ontwikkelden de studenten een product: de ‘maak jij het verschil’ ansichtkaart. Deze kaart wordt verspreid bij alle aangesloten organisaties van het platform.

Ben je nieuwsgierig naar de kaart, zou je deze in oplage willen ontvangen? Neem dan contact op met de coördinator van het platform door een mail te sturen naar info@platformevbplus.nl. Dit onderzoek was een samenwerkingsproject van het Kennisplatform EVB+ en het Lectoraat Ethiek van Verbinding met Mensen met een Verstandelijke Beperking.

Andere onderzoeken

Gewoon Bijzonder: Nationaal Programma Gehandicapten

Het Nationaal Programma Gehandicapten Gewoon Bijzonder wil betere zorg en ondersteuning realiseren voor mensen met een verstandelijke beperking, meervoudige beperking of niet-aangeboren hersenletsel. ZonMw organiseert en regisseert het programma. Het onderzoek EVB+ in beeld! is één van de onderzoeken die binnen dit programma wordt uitgevoerd. Naast dit onderzoek zijn er meerdere netwerken die onderzoek doen. Alles over die netwerken en de onderzoeken vindt u op het Kennisplein Gehandicaptensector.